• Sport
Faktor

Meglepetés a B-csoportban, Magyarország Angliával játszhat

Hétfő este lejátszották a labdarúgó Európa-bajnokság B-csoportjának harmadik fordulós mérkőzéseit is, amelyek meglepetésekkel értek véget. Wales három gólos győzelemmel tarolta le Oroszországot, míg Angliának csak újabb döntetlenre futotta, így ha Magyarország is másodikként végez a csoportjában, Angliával kerülhet egy párosításba.

Gareth Bale (Fotó: Europress / Pascal Guyot - AFP)

Gareth Bale (Fotó: Europress / Pascal Guyot - AFP)

Wales válogatottja 3-0-ra legyőzte Oroszországot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság hétfői játéknapján, a B csoport harmadik fordulójában, ezzel előbbi bejutott a 16 közé, utóbbi pedig a negyedik helyen végzett, kiesett.

Az első félidő első felében Aaron Ramsey és Neil Taylor, a második felvonásban pedig Gareth Bale volt eredményes. A walesiek a gólokon kívül is több nagy helyzetet alakítottak ki, összesen 11 alkalommal találták el a kaput.

Bale már az első percben megvillant, de veszélyes lövését Akinfejev kivédte. A walesiek a folytatásban is több nagy helyzetet alakítottak ki, az első félidőben összesen kilenc alkalommal találták el a kaput, és két góljukkal nagyon közel kerültek a győzelemhez.

A játék képe a szünet után sem változott, az oroszok valamivel többet birtokolták a labdát, de Wales rendkívül hatékonyan kontrázott, Bale révén növelte előnyét, és magabiztos, megérdemelt sikerével a csoport első helyéről jutott a 16 közé.

A walesiek szombaton Párizsban játsszák nyolcaddöntős meccsüket az A, a C vagy a D csoport harmadik helyezettjével.

Fotó: Europress / Jean-Philippe Ksiazek - AFP

Fotó: Europress / Jean-Philippe Ksiazek - AFP

Eközben az angol válogatott gól nélküli döntetlent játszott a szlovák csapattal a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság hétfői játéknapján, így a csoportelsőségre esélyesnek tartott Anglia csak a második helyen végzett - így pedig könnyen Magyarország lehet az ellenfele a nyolcaddöntők során, ha a magyar válogatott is csoportmásodikként végez. Szlovákia a harmadik helyen zárt.

A találkozón Roy Hodgson szövetségi kapitány együttese ugyan nagy fölényben futballozott, de támadásban hiányzott belőle a kreativitás, így a szlovákok viszonylag könnyedén tartották az eredményt.

Hodgson hat helyen változtatott kezdőcsapatán, többek között kimaradt a kapitány, Wayne Rooney is. A várakozásoknak megfelelően az angolok vették kezükbe az irányítást, a szlovákok pedig gyors ellentámadásokra rendezkedtek be. Az első félidőbe Vardy és Lallana is közel járt a gólszerzéshez, de Kozácik mindkét esetben hárított.

A játék képe a fordulást követően sem változott, ahogyan telt az idő, a szlovákoknak egyre jobban megfelelt a döntetlen, és ennek fényében cseréltek is. Az angolok főként beívelésekkel próbálkoztak, de nem tudták feltörni a szlovák védelmet.

Az angol válogatott a jövő hétfői nyolcaddöntőben így a magyarokat is felvonultató F csoport második helyezettjével játszik Nizzában.

A csoport végeredménye: 1. Wales 6 pont, 2. Anglia 5, 3. Szlovákia 4, 4. Oroszország 1

Kommentek:

Top 0