• Sport

EURO 2016 - ilyen lesz a B-csoport

Június 10-én kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság, ezért a Faktor folytatja az Eb csoportjainak bemutatását. A B-csoport esélyesének Anglia tűnik, és óriási meglepetés lenne, ha a selejtező során Rooneyék nem jutnának tovább a legjobb 16 közé. A második és harmadik helyért nagy lesz a küzdelem Oroszország, Wales és Szlovákia közt.

Fotó: Europress - Matthias Hangst/Getty Images

Fotó: Europress - Matthias Hangst/Getty Images

Június 10-én kezdetét veszi a 15. labdarúgó Európa-bajnokság. A B-csoport a nyitónapot követően mutatkozik be, Wales Szlovákiával, míg Anglia Oroszországgal fog játszani. A csoport esélyese Anglia, a fogadóirodák szerint a második helyért nagy lesz a küzdelem Oroszország és a Gareth Bale vezette Wales között. Szlovákiát mindenki esélytelennek tartja, annak ellenére, hogy a világranglistán előrébb vannak két ellenfelüknél is.

A csoportban két Eb-újonc van: Wales és Szlovákia is első Európa-bajnokságán fog részt venni Franciaországban.

Az A-csoportról itt írtunk korábban!

Fotó: Europress - Clive Rose/Getty Images

Fotó: Europress - Clive Rose/Getty Images

Anglia

Világranglistás helyezés: 11. helyezés

Eddigi részvételek száma: 8

Eddigi legjobb eredmény: Elődöntő (1968, 1996)

Ez történt a selejtezőben

Anglia szerepelt a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőin a legjobban. Nem elég, hogy egyedüliként megnyerték mind a 10 mérkőzésüket, de a legkevesebb gólt kapták (3), és a második legtöbbet lőtték. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Svájc, Szlovénia, Észtország, Litvánia, San Marino korántsem a legerősebb csoportot alkotta. Ennek ellenére a 100 százalékos teljesítmény bravúr, Anglia mindössze az ötödik nemzet, amelynek ez sikerült.

Érdekesség

Anglia nagyon rosszul teljesített az elmúlt 20 évben a nagy világeseményeken az elvárásokhoz képest. Utoljára 1996-ban jutottak be az elődöntőbe, akkor hazai pályán a németek ejtették ki őket az elődöntőben tizenegyesekkel. Azóta két 5. és egy 11. helyük van, de 2008-ban ki sem jutottak a svájci-osztrák közös rendezésű kontinenstornára.

Sztárjátékos – Harry Kane

Fotó: Europress - Shaun Botterill/Getty Images

Fotó: Europress - Shaun Botterill/Getty Images

Roy Hodgson az angol válogatott 2014-es világbajnoki kudarcból tanulva változtatott, és a csapatba több fiatal játékos is bekerült. Ilyen a Tottenham duója, Dela Alli és Harry Kane. A két játékos az egész szezonban remek formában játszott. Mégis kevesen számítottak rá, hogy a külföldi sztárokkal túlzsúfolt Premier League gólkirálya Harry Kane lesz. Idén 25 gólt lőtt, míg tavaly 21 gólja volt, így nyugodtan kijelenthető, hogy a még mindig csak 22 éves angol csatár jelenleg a legjobb opció a kezdőben. Első válogatott góljára másfél percet kellett várni, 2015. márciusában Litvániának talált be.

Transfermarkt.de érték: 40 millió euró

Az angol válogatott kerete:

A csapat mérkőzései:

Június 11. 21:00 – Oroszország

Június 16. 15:00 – Wales

Június 20. 21:00 – Szlovákia

Top 0