• Sport

EURO 2016 - Az E-csoport bemutatása

Fotó: Europress - Claudio Villa/Getty Images

Fotó: Europress - Claudio Villa/Getty Images

Olaszország

Világranglistás helyezés: 12. hely

Eddigi részvételek száma: 8

Eddigi legjobb eredmény: Győztes (1968)

Ez történt a selejtezőben

Mindössze négy csapat jutott ki úgy az idei Európa-bajnokságra, hogy nem kapott ki a selejtezők során. Az egyik ilyen Olaszország, amely hét győzelem mellett három döntetlent szerzett. Az együttes mindössze egy találkozón kapott két gólt, Bulgária ellen 2-2 lett a végeredmény. Az olaszoknak kellett a jó védekezés, mert a támadósor mindössze 16 gólt szerzett, a legjobb csatáruk, Graziano Pellé három gólt rúgott.

Érdekesség

Olaszország az előző Európa-bajnokságon a döntőbe jutott, de ezek ellenére a szurkolók nem szívesen emlékeznek a tornára. Ugyan Mario Balotelli gólöröme sokáig emlékezetes marad, de a döntőben elszenvedett 4-0 arányú vereség minden idők legnagyobb kudarca a torna fináléjában.

Sztárjátékos – Gianluigi Buffon

Fotó: Europress - Matthias Hangst/Getty Images

Fotó: Europress - Matthias Hangst/Getty Images

Gianluigi Buffon sikereit felsorolni is nehéz, minden bizonnyal az elmúlt két évtized legjobb kapusáról beszélünk. A 38 éves focista idén is megdöntött egy rekordot, 974 percen keresztül nem kapott gólt a Juventus kapujában. Jelenleg is ő a világ legdrágább kapusa, pedig 2000 óta nem váltott klubot. Négyszer választották meg a világ legjobb kapusának, elképzelhető Franciaországban utoljára játszik válogatott mezben. A nemzeti együttesben eddig 157-szer szerepelt.

Transfermarkt.de érték: 2 millió euró

Az olasz válogatott kerete:

A csapat mérkőzései:

Június 13. 21:00 – Belgium

Június 17. 15:00 – Svédország

Június 22. 21:00 – Írország

Top 0