• Külföld
Faktor

Észak-Korea nem viccel: bármikor kirobbanthatják a háborút

A nagykövet szerint az Egyesült Államok fenyegeti őket, ezért kénytelenek harcolni.

Fotó: Europress / Bryan R. Smith - AFP

Fotó: Europress / Bryan R. Smith - AFP

Kim In Ryong, Észak-Korea ENSZ-nagykövete szerint a nukleáris válság mostanra annyira kiéleződött, hogy a nukleáris háború bármelyik pillanatban kitörhet - írja a New York Post.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A diplomata szerint Észak-Koreát az Egyesült Államok a 70-es évek óta folyamatosan és egyértelműen nukleáris fenyegetettség alatt tartja, és ezt ilyen hosszan soha más országnak nem kellett még elviselnie. Így pedig az országuk elnyerte a jogot arra, hogy felfegyverkezzen, hogy meg tudja védeni magát.

    A nagykövet szerint az amerikai vezetés titokban azon dolgozik, hogy elmozdítsa Észak-Korea éléről Kim Dzsongunt és vezérkarát, annak ellenére, hogy a koreaiak ragaszkodnak hozzájuk. Ezért fejlesztették ki a teljes nukleáris arzenált, az interkontinentális ballisztikus rakétáktól a hidrogén- és atombombákig. Ha az Egyesült Államok a legkisebb fenyegető lépést is megteszi Észak-Korea irányába, ők ezekkel a fegyverekkel azonnal visszavágnak.

    A nagykövet azután közölte fenyegető üzenetét, hogy újfent súlyosbodtak az országgal szembeni szankciók. Vlagyimir Putyin közölte, hogy az ENSZ-szankciókkal összhangban Oroszország is korlátozni fogja az Észak-Koreával való gazdasági, tudományos és más kapcsolatait, míg az EU újabb szankciókat jelentett be.

    Kommentek:

    Top 16