• Külföld
Faktor

Bármikor kilőheti a következő rakétáját Észak-Korea

Kim Dzsongun borzalmas módon emlékezne meg apjáról halálának évfordulóján.

Fotó :Europress / STR / KCNA VIA KNS - AFP

Fotó :Europress / STR / KCNA VIA KNS - AFP

Kim Dzsongil 1994 és 2011 között állt Észak-Korea élén - ez idő alatt az ország egy olyan súlyos éhínséget is elszenvedett, amely 3 millió ember életébe került. Fia azonban minden évben hatalmas ünnepséggel emlékezik meg róla - írja az Express.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Kim Dzsongun minden december 17-én felkeresi édesapja sírhelyét, és az ezt követő napokban több ezer észak-koreainak kell különböző ünnepségeken gyászolnia az egykori vezetőt. Idén azonban egy különleges meglepetés is készül: Kim Dzsongun újabb rakétát tesztelhet az évforduló örömére.

    Az amerikai hírszerzők szerint nagyon valószínű, hogy Észak-Korea újabb rakétát fog kilőni még a héten. Az elmúlt évek decembereiben rendszerint megsokszorozta az agresszív lépéseket Kim vezérkara, de most szinte biztosra vehető, hogy egy ballisztikus rakéta tesztelésére kerül sor.

    Az elmúlt években soha nem volt még olyan feszült a viszony a két ország között, mint most, Kim Dzsongun és Donald Trump a szavak szintjén már háborút vív egymással, de előbbi jelezte: bármikor képes kirobbantani egy valódi háborút. A rakétái pedig már állítólag elérik az amerikai szárazföldet is.

    Kommentek:

    Top 16