Faktor

Este 11 óta már nincs veretlen a nagy európai futballbajnokságokban

A francia bajnokság 28. fordulójában kikapott a Paris Saint-Germain Lyonban. Ez volt az első vereségük az idei bajnokságban. A PSG volt az egyetlen csapat a fontosabb európai futballbajnokságokban, amelyik ebben a szezonban veretlen volt. Egészen ma estig.

A Lyon 2:1-re nyert, ráadásul már az első félidőben 2:0-ra vezetett. Mindenesetre, a PSG-nek túl nagy problémát nem jelent a vereség, így is valószínűtlenül nagy előnnyel vezetik a bajnokságot - egészen pontosan 23 pont előnnyel. Utánuk a Monaco jön, majd utánuk (újabb 8 ponttal lemaradva) a Lyon.

Nem tűnik különösebben izgalmasnak a bentmaradási küzdelem sem, a Troyes helyzete reménytelen, de az utolsó előtti Toulouse-nak is minimum 6 pont a hátránya. Azért minimum, mert az előtte levő Ajaccio egy meccsel kevesebbet játszott. Ha nyer, akkor már 9 pont a hátránya a Toulouse-nak, a Troyes-é pedig 17.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A francia csapatok egyébként mind kiestek az Európa Ligából, a PSG viszont akár tovább is juthat a BL-ben, mert az első meccsükön, Párizsban 2:1-re megverték a Chelsea-t.

    Top 16