• Sport
Faktor

Esélye sem volt a női vízilabdásoknak Hollandia ellen

Sima vereséggel mutatkozott be a magyar női vízilabda-válogatott a belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, amelynek vasárnapi nyitányán négy góllal maradt alul a vb- és Eb-ezüstérmes hollandokkal szemben.

Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség/Dobos Sándor

Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség/Dobos Sándor

A 2014-es budapesti Eb-n, és a tavalyi kazanyi világbajnokságon is ezüstérmet szerző hollandok ellen a magyar válogatott gyengén kezdett (2-0). Sőt, már 3-0-ra vezetett az ellenfél, amikor több mint öt perc elteltével Takács Orsolya pontos ejtéssel szépített, a nyitórészt azonban 4-1-re a hollandok nyerték.

A második negyed elején ötödik létszámfölényes helyzetéből negyedszer lőtt gólt Hollandia (5-1). A második magyar emberelőnyből Keszthelyi Rita hamar betalált ugyan, utána viszont két holland gól jött (7-2). A félidőben 8-3-ra vezetett Hollandia.

Kis idő múlva már 11-3 volt az ellenfél javára, miközben a rivális kapuja előtt csupa gyenge magyar megoldás követte egymást. A ritka kevés jó pillanat egyikeként Keszthelyi lőtt gólt be elhajlásból (11-4). A tizenkettedik holland gólra Csabai Dóra, majd Antal Dóra válaszolt, de a hátrány így is nagy maradt (12-6).

EZT IS AJÁNLJUK:

  Hollandia az utolsó negyedben is uralta a mérkőzést, a magyar csapat pedig jobb híján a vereség mértékét próbálta csökkenteni. Bíró Attila szövetségi kapitány csapata 13-6 után kétszer is gólt lőtt (13-8). A hajrában Bujka egymás után kétszer is jól centerezett, a vége azonban ezzel együtt igen sima vereség lett: Hollandia 14-10-re győzött, írja az MTI.

  A magyar női csapat legközelebb kedden játszik Görögország ellen (15.15 órától).

  A férfiválogatott hétfő este mutatkozik be, ellenfele szintén Görögország lesz, amellyel 20.15-től játszik. A meccset élőben közvetíti az M4 Sport.

  Eredmény, nők, A csoport, 1. forduló:

  Hollandia-Magyarország 14-10 (4-1, 4-2, 4-3, 2-4)

  További vasárnapi eredmények az A jelű női hatosból:

  Oroszország-Törökország 29-0 (7-0, 6-0, 8-0, 8-0)

  Görögország-Portugália 27-3 (7-1, 7-1, 5-0, 8-1)

  Top 16