• Krimi
Faktor

Meglepődött a pesti nő, amikor az interneten látta viszont értékeit

A férfi azt mondta, hogy meg akarja venni a nő lakását, ezért többször is megjelent a VII. kerületi ingatlanban. Onnan több százezer forint értékben ezüst pénzérméket, régi papírpénzeket és bélyeggyűjteményeket lopott.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A 37 éves laskodi férfi idén januárban többször is megjelent lakásvásárlás céljából a nő erzsébetvárosi lakásában. A férfi a sértett figyelmét elterelve, többször is egyedül maradt a szobákban. Ezen alkalmakkor ellopott egy bankkártyát, egy hitelkártyát, négy bélyegalbumot, több ezüst pénzérmét, régi, magyar papírpénzeket és közel százezer forint készpénzt.

A sértett a lopásokat csak azután vette észre, hogy az interneten meglátta a férfi hirdetését, amelyben az ő bélyeggyűjteményét és pénzérméit kínálta eladásra. A nő azonnal értesítette a rendőröket, akik január 21-én egy zuglói lakásban elfogták a laskodi férfit. A rendőrök a lakásban tartott házkutatáskor megtalálták az ellopott tárgyak egy részét, majd a férfit előállították és lopás, valamint elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás miatt kihallgatták, ő pedig elismerte a bűncselekmények elkövetését.

A gyanúsított részére időközben az ismerősei téli ruhákat és tisztasági csomagot vittek be, aminek átvizsgálásakor a rendőrök az egyik kabátjában megtalálták a sértett bank-és hitelkártyáját.

A nyomozás a napokban befejeződött, a nyomozók vádemelési javaslatot küldtek az ügyészségnek - írja a police.hu.

Kommentek:

Top 0