• Belföld
Faktor

Lassú sorok: sok nyugdíjas nem tudja, mire jó pontosan az Erzsébet-utalvány

Sok nyugdíjas számára nem egyértelmű, hogy mire jó és hogyan használható az ajándék Erzsébet-utalvány, mert nem találkoztak vele eddig. Az utalványt ugyanis általában a munkáltatók adják dolgozóiknak.

A 24.hu káoszról számolt be a boltokban. Az egyik belvárosi üzletben kedden délelőtt idős vásárlókkal találkoztak, akik közül sokan Erzsébet-utalványokat szorongattak. Az üzlet mindkét kasszája előtt hosszú sor kígyózott, és nem is mozdult.

Ezekből nincs visszajáró.

Ezekből nincs visszajáró.

Egy idős hölgy erőteljesebb hangon azt nehezményezte egy huszonéves pénztárosnál, hogy bár 9980 forintért vásárolt, abból csak 4450 forint értékben váltanak be utalványt. A hölgy arra is panaszkodott, hogy az utalványok használatára vonatkozóan nem helyeztek el tájékoztatót a bejáratnál, illetve hogy

Nem mindegy maguknak, hogy mit veszek belőle? A pénz az pénz!

A másik kasszánál is hasonló volt a helyzet: egy idős úr készpénzt szeretett volna visszakapni az Erzsébet-utalványból, a kasszás fiú válaszaival pedig annyira nem volt megelégedve. Egyre csak azt hajtogatta, hogy

de hát ez 2000 forintot ér, rá van írva.

A dolgozók az újságíró szerint kedvesen, udvariasan informálták az utalványtulajdonosokat. Más boltokban is fennakadások vannak, hiszen nagyon-nagyon sokan még mindig nem tudják, hogy az Erzsébet-utalvány nem egyenértékű a készpénzzel. Akad olyan is, aki a gázszámlát fizetné vele vagy a gyógyszertárban költené el, persze ez nem lehetséges.

Az Erzsébet-utalványokkal csakis élelmiszert lehet venni. Ha ötféle terméket vásárolunk és ebből csak kettő élelmiszer, akkor csak annak a kettőnek az árát fedezhetjük az utalvánnyal. Az utalványból nem lehet készpénzt és Erzsébet-utalványt sem visszaadni.

Kommentek:

Top 0