• Krimi

Nőket erőszakolt meg és embereket gyilkolt egy migránstábor vezetője

A milánói rendőrség őrizetbe vett egy 22 éves szomáliai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy Líbiában egy menekülttábor vezetőjeként több embert megölt és nőket erőszakolt meg.

Fotó: Europress / Blasco de Avellaneda - AFP

Fotó: Europress / Blasco de Avellaneda - AFP

Az Oszmán M. néven azonosított szomáliai férfit honfitársai ismerték fel Milánóban. A milánói ügyész négy gyilkossággal, zsarolással és számtalan nemi erőszakkal vádolja.

Negyvenéves pályafutásom során nem láttam még ilyen borzalmat

– jelentette ki az ügyész, aki összegyűjtötte a szomáliai menekültek beszámolóit a férfi brutális tetteiről. A sajtó szerint az őt felismerő menekültek készek is tanúskodni ellene.

A szomáliai férfi több mint egy éven át vezetett egy menekülttábort Líbiában, majd menedékkérőkkel együtt átkelt a Földközi-tengeren Szicíliába. Onnan Firenzébe, majd Milánóba utazott tovább, ahol két fiatal szomáliai áldozata felismerte, és feljelentést tettek a hatóságoknál.

Az olasz sajtó úgy tudja, hogy Oszmán M. fejenként 6000 eurót (1,9 millió forint) követelt minden Európába vágyó migránstól a menekülttáborban. Az áldozatok elmondták, hogy a líbiai táborban szörnyű kínzásokat kellett átélniük, hogy családjaik minél gyorsabban fizessenek értük. Aki nem tudta előteremteni a pénzt, azt megölték. A szemtanúk szerint Oszmán M. elektromos árammal is kínozta áldozatait, akik akár egy évig is várhattak a menekülttáborban, míg Európába indulhattak – írja az MTI. 

Kommentek:

Top 0