• Sport
Faktor

Erős ellenfeleket kér a magyar fociválogatott kapitánya

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck a hét elejétől ismét Magyarországon van. Már a franciaországi Európa-bajnokságra készül.

Fotó: MLSZ

Fotó: MLSZ

Storck az ünnepi időszakra is adott feladatot a válogatott kerettagjainak, a játékosoknak elsősorban az erőnlétükre, fizikális állapotukra kell figyelniük a februárban kezdődő első összetartásig.

„Az ünnepek előtt nemcsak a jókívánságaimat adtam át a játékosoknak, hanem egy személyre szabott útravalót is, amiben kértem tőlük, hogy a szabadságuk alatt kiemelten figyeljenek erőnlétükre, és fejlesszék fizikai állapotukat. A csapatoknál elindult a felkészülés, a február 20-án kezdődő első összetartásunk azért kiemelten fontos, mert ekkor kapnak a stáb tagjai, és a játékosok pontos visszajelzést a fizikai mutatókról, és ezt követően látjuk majd, hogy kinek milyen munkát kell elvégeznie az előttünk álló hónapokban” – nyilatkozta Storck az mlsz.hu-nak.

A válogatott tavaszi programja hamarosan véglegessé válik, így az is, kikkel játszik majd a csapat még az Eb előtt. Bernd Storck ezzel kapcsolatban elmondta: az a kérése a szövetség vezetése felé, hogy a lehető legerősebb válogatottakkal játszhassanak.

„Kiemelten fontos számomra, hogy erős ellenfelekkel csapjunk össze, mert csak így derül ki a játékosaim számára, hogy az adott pillanatban milyen szinten állunk. Az első két Eb-mérkőzésünk döntő lehet, mindennél fontosabb, ezért csak ez jár az eszünkben. Alaposan tervezett munkával úgy kell felépíteni a játékunkat, hogy – bár Ausztria és Izland ellen sem mi vagyunk az esélyesek – a legtöbbet hozzuk ki magunkból. Mint az már sikerült a Norvégia elleni két meccsen is” – mondta a német edző.

Storck közben figyeli a kerettagok átigazolásáról szóló híreit – Magyarországon ma kezdődött az átigazolási időszak –, mert "fontosnak tartja, hogy a válogatottnál figyelembe vett labdarúgók közül mindenki olyan klubcsapatnál kezdje meg a tavaszt, ahol folyamatos játéklehetőséget kaphat".

„Több tehetséges futballistát is láttam a távlati csapat év végi összetartásán, az ő fejlődésük elsősorban a jövő szempontjából fontos, a legjobban teljesítőknek a következő években, de lehet hogy már hamarabb lehet esélyük arra, hogy beépüljenek az A-válogatottba, ehhez azonban fejlődniük, és folyamatosan futballozniuk kell” – fogalmazott az utánpótlás-válogatottak munkáját sportigazgatóként koordináló Storck.

Top 0