• Belföld
Faktor

Undorító dolgot talált egy magyar vásárló a virsliben, mások is panaszkodtak erre a termékre

Egy Szlovákiából importált virsliben találtak madártollakat.

Madártollat találtak egy Szlovákiából behozott virsliben, az esetről azonnal bejelentést tettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz - írja a Magyar Idők. A Nébih már értesítette az illetékes szlovák hatóságot, hogy az előállítónál tegyék meg a szükséges intézkedéseket.

Valószínűleg csirkétől származó fehér tollakat találtak egy Szlovákiából importált, vákuumcsomagolt virsliben - erről egy magánszemély írt bejegyzést az egyik közösségi oldalon. Az illető szerint akármelyik virslit vágná fel a csomagból, mindegyik tele van ilyen fehér tollal, ezért a fogyasztóvédelemhez fordult, és a bejelentéshez fotókat is csatolt.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A lap beszámolója szerint nemcsak ő, hanem más is értesítette az ügyről a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih). A hatóság közölte, hogy több forrásból is kaptak ilyen tartalmú bejelentést, így az uniós tagállamok által működtetett AAC (Administrative Assistance and Cooperation System, Igazgatási Segítségnyújtási és Együttműködési Rendszer) segítségével értesítést küldtek a szlovák hatóságnak, annak érdekében, hogy az előállítónál tegyék meg a szükséges intézkedéseket.

A közösségi oldalon tett bejegyzéshez fűzött hozzászólásokból az is kiderült, hogy mások is találtak már élelmiszerben undorító dolgokat.

Egyikük rizsében a csatolt fotó tanúsága szerint apró rovarok futkostak. Más arra panaszkodott, hogy egy májasban szőrcsomót talált, megint más pedig olyan fasírtot vásárolt, aminek olyan volt a külső része, mintha papírból készült volna.

Korábban megjelent cikkek szerint ennél durvább esetek is előfordultak nemcsak itthon, hanem külföldön is. Évekkel ezelőtt egy osztrák háziasszony spenótot készített a családjának, és egy békára bukkant a fagyasztott zöldségben, de több országban is előfordult, hogy egeret sütöttek kenyérbe. Találtak már rágcsálót szalámiban, szaloncukorban, cukroszacskóban, sörben, mákban és pulykahúsban is - emlékeztetett a lap.

Kommentek:

Top 0