• Külföld
Maksa Mónika

Érfelvágással fenyegetőzött egy nő a migránsok táborának bontásán

Egy nő érfelvágással fenyegetőzött a calais-i "dzsungel" lebontása ellen, rajta kívül még több tucat migráns tiltakozott. Elfoglalták a lebontásra ítélt viskók tetejét, így a rendőrök nem fértek hozzájuk.

A nő a rombolás ellen tiltakozva felmászott az egyik viskó tetejére, amikor pedig megpróbálták leszedni, azt mondta a rendőröknek, hogy ne menjenek a közelébe, mert felvágja az ereit.

Az összetűzés a tábor lerombolásának második napján történt, folytatva a hétfői eseményeket. Hétfőn a migránsok kövekkel dobálták a rendőröket, több sátor is kigyulladt. Kedden pedig még intenzívebben folytatták a harcot a bontási munkát végzők ellen.

A "dzsungel" lebontása. Forrás: Europress - AFP/Philippe Huguen

A "dzsungel" lebontása. Forrás: Europress - AFP/Philippe Huguen

EZT IS AJÁNLJUK:

    Éjjel nagyjából 150 migráns támadt kövekkel a Csalagútnál az Angliába tartó autókra, amelyek a tábor mellett haladnak el. A rendőrök könnygázzal tettek rendet. A calais-i dzsungelben több ezer közel-keleti és afrikai migráns él, akik Nagy-Britanniába szeretnének eljutni.

    A migránsok lázadásában a No Borders nevű szervezet aktivistái is részt vettek, közülük legalább négy embert letartóztattak hétfőn, az összetűzésekben öt rendőr is megsérült.

    A francia hatóságok szerint a kitelepítés nagyjából ezer migránst érint, de a civil szervezetek szerint több mint 3 ezer migráns él a tábor déli részén, amelyet elkezdtek bontani – írja a Telegraph.

    Top 16