• Krimi

Érdi kettős gyilkosság: korábban is betörtek már

Nem értik a szomszédok, ki akart ártani annak a két idős embernek, akikre vasárnap délután találtak holtan saját érdi házukban. Feliciánt és Marikát mindenkit szerette a környéken.

A gyilkosság helyszíne - képgaléria

A gyilkosság helyszíne - képgaléria

A korábban tanítással, később évekig méhészkedéssel foglalkozó házaspár mindenkivel jóban volt a szomszédságban. Kedves, barátságos, jóravaló embereknek ismerték őket, olyanoknak, akikről egyszerűen nem lehet rosszat mondani.

"A kutyának sem ártottak, nem értem, hogy történhetett ilyesmi" - mondja Szabó Nikolett, az egyik szomszéd, aki a gyilkosság éjszakáján semmit sem hallott, de határozottan állítja, hogy szombaton reggel 11 órakor még látta őket kertészkedni az udvaron.

A könnyeivel küszködő Vörös István, az áldozatokkal szemben lakó szomszéd is megerősíti, hogy a nyolcvanhoz közel járó Marika asszony mozgékony volt, mindennap diót szedett és felsöpörte a portát.

Üresen áll a kutyaól - képgaléria

Üresen áll a kutyaól - képgaléria

Az udvar ma is tiszta és rendezett. Egyedül a kutyaól áll magányosan. Nem tudni, hogy a támadáskor pusztult-e el a kutya vagy azután, hogy az idős házaspárt meggyilkolták és emiatt nem jutott hozzá a napi inzulinadagjához, mert cukorbeteg volt, mindenesetre gazdái mellett a kutyára is holtan találták rá november 1-én. Erről a Faktor is írt.

Vörös István úgy emlékezett, a holttesteket egyszerre vitték el, talán egy koporsóban is. Elmondása szerint Marika asszonynak Tatán kellett volna lennie egy temetésen. Mivel hívták telefonon, de nem érték utol, aggódni kezdtek érte. Egy házaspár érkezett hozzájuk. Először náluk kérdezősködtek arról, hol lehetnek, aztán észrevették, hogy valami nem stimmel a házban, mert az egyik szobában égett a villany, mégsem nyitott ajtót senki. Ők hívták a rendőröket, akik végül rájuk találtak.

Amit bent láttak, szörnyű tragédiáról árulkodott. A nyomozás érdekében viszont egyelőre ennél többet senki sem mond az ügyről, annyit viszont megerősített Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, hogy a helyszínelés véget ért, és már a szakértők dolgoznak az ügyön.

A szomszédoknak sem mondtak semmit arról, hogyan haltak meg. Van, aki úgy tudja, agyonverték őket, amire egyelőre nincs bizonyíték. Mindenesetre, ha a kutyát a gyilkos, vagy gyilkosok ölték meg, aligha tudtak volna vele puszta kézzel végezni. Emiatt akad olyan szomszéd, aki úgy véli, használniuk kellett valamilyen eszközt. Ez azonban egyelőre csak találgatás. Ahogy az is, ismerték-e a gyilkost az áldozatok. Azt viszont mindenki úgy tudja, családtagjaik ritkán látogatták őket.

Arról is csak találgatnak, miért ölhették meg őket. Évekkel ezelőtt – akárcsak az egyik szomszédhoz – az áldozatokhoz is betörtek már egyszer. Akkor a ház hátsó ablakán menekült el a betörő és nem bukkantak a nyomára. Van, aki szerint gazdagok voltak, mások szerint szegények. Mindenesetre úgy fél évvel ezelőtt az egyik erdélyi iskolának tíz laptopot és öt vetítőt küldtek ajándékba. Elképzelhető, hogy valaki azt hitte, érdemes hozzájuk betörni.  

Top 0