• Belföld
Faktor

Félelmetesen nagy pók mászkál a CBA-ban - még mindig nincs meg

Halált okozó csípésű mérges óriáspókot láttak egy érdi CBA-ban - járta be a közösségi médiát a hír. A CBA szerint az állat már elpusztult, de a pók vagy hullája azóta sincs meg, sőt állítólag a napokban is látták élve.

A HVG olvasója szerint vasárnap óriási pókot láttak az érdi parkvárosi CBA-ban. Elvileg fotó is készült róla, amely alapján a leltározó dolgozók banánpókra gyanakodtak. Ha tényleg ilyen pók volt, akkor óvatosnak kell lenni, ugyanis erős mérge van, amely bizonyos esetekben akár halálos is lehet. Merkl Ottó, a Magyar Természettudományi Múzeum entomológusa, rovarszakértője szerint a pók nem támad, hanem menekül, de ha veszélyben érzi magát, védekezik.

A kép csak illusztráció. Nem ez a pók lakik a boltban.

A kép csak illusztráció. Nem ez a pók lakik a boltban.

A CBA arról tájékoztatta a lapot, hogy a bolt vasárnap leltározás miatt zárva volt. Kollégáik ekkor látták a "számukra ismeretlen fajtájú pókot", amely a gyümölcsszállítmánnyal érkezhetett. A bolt rögtön értesítette Both Zoltán vadállatbefogót, aki a fotó alapján elkezdte átvizsgálni a boltot, de nem találta meg az állatot. "Ezt követően rovarirtást hajtott végre az üzletben, melynek hatására a pók elpusztulása biztosra vehető" - írja válaszában a CBA. A bolt idézte Bothot: a pók csípése nem halálos, nem veszélyesebb a darázscsípésnél, legfeljebb allergiás reakciókat válthat ki.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Both Zoltán a lapnak megerősítette, hogy szerinte nem banánpókot láttak a boltban, és úgy ítéli meg, hogy a lehető legnagyobb gondossággal jártak el. A rossz minőségű fénykép alapján nem ismerte fel a pontos fajt, csak azt, hogy az nem banánpók, és a dolgozók vélhetően tévedtek. Szerinte csak megijedtek. Magyarországon egyébként is több nagy termetű pók is él, amelyek csípése fájdalmas, de ennél több veszélyt több nem jelentenek - mondta Both.

  Illusztráció.

  Illusztráció.

  Elmondta, hogy kiküldték a dolgozókat, az állványt, ahol a pókot utoljára látták, szétszedték, az almákat, banánokat, gyümölcsöket, zöldségeket szétpakolták, de nem találták meg az állatot. Viszont vasárnap éjjel a pók állítólag még remekül volt: az üres boltban ugrált, és aktiválta a mozgásérzékelőt, amit a CBA is megerősített.

  A pók vagy a hullája nem lett meg, de biztosan meghalt - állítja a CBA és Both. Vannak azonban, akik azt állítják, hogy kedden is látták a boltban a pókot, vagy egy rá nagyon hasonló másikat.

  Kommentek:

  Top 16