• Külföld
Faktor

Munkahelyén kapott rohamot a fiatal fiú, belehalt

A fiatalhoz mentőt hívtak, de már nem tudták megmenteni az életét.

Az ukrán orvosok nem tudták megmenteni a 19 éves mezőterebesi fiú életét. A fiatal epilepsziás rohamot kapott október 4-én a munkahelyén, a munkácsi Eldorado nevű üzletben: bár munkatársai azonnal mentőt hívtak, az orvosok sem tudtak segíteni rajta - írja a Kárpátinfo.

Az epilepszia az olyan neurológiai betegségek gyűjtőneve, melyek epilepsziás rohamokkal járnak. Az epilepsziás rohamok során az agy bizonyos területein fokozott elektromos aktivitás jön létre, mely változatos tüneteket okozhat a pár másodpercig tartó „hatásszünettől” a perceken át tartó, egész testet érintő görcsrohamokig. Epilepsziás rohamot külső behatások is okozhatnak, az epilepszia betegségre azonban a spontán, visszatérő jelleggel jelentkező rohamok jellemzőek.

Görcsroham esetén a beteget biztonságba kell helyezni, és megakadályozni, hogy súlyos sérüléseket szenvedjen, például beüsse a fejét. Célszerű megjegyezni, hogy pontosan mikor kezdődött a roham, a roham teljes időtartamának ismerete ugyanis segítség lehet az orvosoknak. A rángatózó beteget nem szabad lefogni, mert az súlyos izomsérüléseket okozhat, és a szájába sem szabad belenyúlni, vagy tárgyakat beletenni a nyelvsérülések megelőzésére, mivel a beteg könnyen megharaphatja az elsősegélynyújtót. Meg kell róla győződni, hogy a beteg lélegzik, és stabil oldalfekvésbe kell fordítani, hogy a betegség tüneteként előforduló bővebb nyáltermelés és hányás ne okozzon fulladást.

Kommentek:

Top 0