• Krimi
Faktor

Kegyetlenül végzett szerelmével a zalaegerszegi gyilkos, enyhítették az ítéletet

Húsz évről tizennyolc év fegyházra enyhítette jogerősen a Pécsi Ítélőtábla annak a fiatal férfinak az ítéletét, aki meggyilkolta volt barátnőjét, egy 18 éves gimnazista lányt 2015 áprilisában Zalaegerszegen.

A Zalaegerszegi Törvényszék tavaly februárban a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt első fokon húsz év fegyházbüntetésre ítélte.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a fegyházbüntetést a vádlott fiatal korára és megbánására tekintettel jogerősen tizennyolc évre enyhítette pénteken – jelentette be a táblabíróság az MTI-nek.

Illusztráció.

Illusztráció.

A vádlott és az akkor 17 éves sértett 2014 nyarán szerettek egymásba, de 2015 januárjában a középiskolás lány szakított a fiúval. A vádlott ezt nem tudta feldolgozni és bízott abban, hogy kapcsolatukat helyreállítják.

2015 áprilisában a vádlott egy hétig Zalaegerszegen volt, ott egy szórakozóhelyen találkozott és beszélgetett a sértettel, és megbeszéltek egy későbbi találkát is.

A gimnazista lányt családtagjai óvták a találkozástól, de ő megnyugtatta rokonait, hogy nem jönnek újra össze. Csak azért akart találkozni a fiatal férfival, hogy tudatosítsa benne, szakítása végleges.

2015. április 11-én este a sértett és a vádlott a zalaegerszegi parkerdőbe ment sétálni. A beszélgetéstől feldühödött férfi ötször-hatszor megütötte a fiatal lány fejét és arcát, majd késsel huszonöt szúrást ejtett a tarkóján és nyakán. A tinilány a helyszínen meghalt.

A vádlott ezután autójával elhagyta Zalaegerszeget, útközben felhívta barátját és elmondta neki, hogy mit tett. A férfi értesítette a vádlott családját, valamint a rendőrséget, ők elfogták az elkövetőt.

Kommentek:

Top 0