• Sport
CsR

Ennyit keresett az úszószövetség Hosszú Katinka érmei után

Az úszószövetség is pénzt kap Katinka olimpiai érmei után.

A sportolónő 136,4 millió forintot kap az államtól három riói aranya és egy ezüstje után, a szabály szerint viszont a testület is megkapja a versenyzője jutalmának 60 százalékát.

A magyar úszók összesen 239,8 milliót kerestek az olimpián, így a MÚSZ 143,88 millió forint jutalomban részesül. Ebből 81,84 milliót Hosszú után.

„Idén januártól teljes mértékben egyedül, az Úszószövetség segítsége nélkül edzettem. Állíthatom, hogy megkönnyebbültem, teljes erőbedobással a felkészülésemre koncentrálhattam. ...Én magam vagyok az élő példa arra, hogy van élet a Magyar Úszószövetség után, sőt, akkor van csak igazán” – írta Hosszú Katinka első nyílt levelében, majd több hazai sztárúszó is kiállt mellette, mindannyian a szervezet megújulását, átláthatóságát követelve.

A Blikk úgy tudja, hogy más szövetségekkel ellentétben, a MÚSZ apparátusa egyáltalán nem részesül majd a jutalomból, azt csak az edzők, a gyúrók és az orvosok között osztják szét. Ezt bizonyítja egy 2012-es dokumentum: a londoni játékokat követően Gyárfás nem szerepelt a „prémiumot” kapók között. Nem úgy az akkori szövetségi kapitány, Kiss László (75), aki az egy arany- és egy bronzérmet hozó esemény után 3 664 000 forintot kapott.

Kommentek:

Top 16