• Kultúra
CsR

Ennyi nyugdíjat kap Magyarország egyik leghíresebb írója

Moldova Györgynek összesen 120 ezer forint a nyugdíja, az író ezért folyamatosan dolgozik, mint mondja az íróasztal mögött akar meghalni.

Moldova György új könyvét, az Optimista naptár 2017-et most mutatták be.

– Tizenvalahány aforizma kötetem van. Sokat kaptam ettől a műfajtól, van, amiben megerősített, mert ha valamit megfogalmazol, abban jobban hiszel. Sok visszajelzést kaptam, egy vidéken élő professzor azt írta, az ő szívének legkedvesebb ez:

„Mindig megtettem mindent, hogy ne keljen mindig mindent megtennem”. Nekem is ez a kedvencem, ezért is szerepel a könyvben a születésnapomnál.

De már öt hónapja egy a nyugdíjasokról helyzetét bemutató új könyvön dolgozom  - mondta

Moldova, akiről kiderült, hogy 120 ezer forint a nyugdíja. Azt mondja, hogy nem ebből él, hiszen egy írónak illik az íróasztal mögött meghalni.

– Öt unokám van, nagyon szeretem őket, nincs olyan, amit ne tennék meg értük. Életem legnagyobb élménye Zsófia és Júlia, a két lányom. Jó apa voltam, de nem volt könnyű a lányaimnak lenni. Rengeteget jártam vidéken, üzemekben. Hónapokra lementem Komlóra, az Őrségbe, vasutas voltam, bányász, máskor hetekig kamionoztam.

Egyszer hazatelefonáltam az Északi-sark környékéről, hogy mit vigyek nekik ajándékba? Azt kiabálták a telefonba, hogy semmit, csak gyere haza! Ha újra kezdhetném, semmit sem csinálnék másként

- mondta a Borsnak az író.

Kommentek:

Top 0