• Krimi
Faktor

Vér borította a konyhát: meggyilkolta édesanyja segítőjét a pesti férfi

A vádlott összeveszett a másik férfival, ekkor nyúlt a késhez.

A 34 éves férfi tavaly február 1-jén délután meglátogatta édesanyját a XIII. kerületi lakásán. Még a délután folyamán megérkezett a sértett is, aki a család egyik ismerőse volt, és időnként segített az édesanyának a házimunka elvégzésében, vagy a vásárlásban. A férfi akkor is segített a nőnek a takarításban.

A munka végeztével hárman beszélgettek és italoztak a konyhában, majd később még csatlakozott hozzájuk a vádlott édesanyjának egy szomszédja is. Ezután együtt folytatták a beszélgetést, közben berúgtak.

A vádlott édesanyja az este folyamán egyszer csak szóvá tette, hogy a sértett pár héttel azelőtt, amikor nála volt, ellopott a táskájából 50 ezer forintot. A sértett ezt tagadta, és emiatt veszekedni kezdtek. A vádlott is csak ekkor hallott először a pénz eltűnéséről, amit ezért ő is számon kért a férfitól, durván össze is vesztek.

A vita hevében végül a vádlott kivett a pulton lévő késtartóból egy konyhakést, és azzal nagy erővel mellkason szúrta a másik férfit, aki ettől összeesett és a padlóra zuhant. A vádlott ezután még feldúlt állapotban a kést többször belevágta a konyhapulton lévő vágódeszkába, amitől annak pengéje elhajolt.

A rendőrséget és a mentőket az édesanya értesítette. A sértett a szúrt sérülésbe a helyszínen belehalt, életét az orvosi segítség sem menthette volna meg.

A Fővárosi Főügyészség az elkövetővel szemben emberölés miatt emelt vádat, amely bűncselekményért öt évtől tizenöt évig terjedő börtönre számíthat - tájékoztatott az ügyészség.

Kommentek:

Top 0