• Krimi
Faktor

A TEK-kel együtt jelentek meg a készenléti rendőrök, akció a prostituáltakat futtató banda ellen

Bécsbe vitték a fiatal magyar lányokat.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztálya (KR NNI) bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem és kitartottság miatt nyomoz a dunaújvárosi B. András és társai ellen.

A férfi és fia egy bűnszervezet vezetőiként bűntársaikkal kizsákmányolás céljából – bizonyíthatóan 2018 nyarától – fiatalkorú magyar nőket toboroztak, akiket prostituáltként dolgoztattak Bécsben. A két férfi irányításával és szervezésével utaztatták és kényszerítették munkára a lányokat. A prostitúcióval megkeresett jövedelmet részben vagy teljes egészében elvették tőlük, fenyegették, megfélemlítették, sanyargatták, több alkalommal bántalmazták is őket.

A KR NNI nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével, valamint a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársaival közösen szerda reggel összehangolt akciót tartottak. A rendőrök több helyszínen egyszerre fogták el a bűnszervezet hat tagját, akiknek otthonaiban kutatásokat tartottak. Ezek alkalmával a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó feljegyzéseket, albérleti szerződéseket, mobiltelefonokat, három gázriasztó fegyvert, illetve készpénzt foglaltak le a nyomozók.

A hat elfogott embert gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előzetes letartóztatásukat kérték. A bűnszervezet egyik vezetője szökésben van, a KR NNI körözést adott ki ellene - írja a police.hu.

Kommentek:

Top 0