• Krimi
Faktor

Brit rendőrök fogták el a nagy erőkkel keresett bűnözőt, migránsokat szállított hazánkba

A brit férfi egy 16 éves magyar fiút is beszervezett az üzletbe.

A nyomozók vádemelést javasolnak az ellen a brit állampolgár ellen, aki embercsempészés elősegítésével bízott meg egy encsencsi fiatalembert.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés miatt folytatott büntetőeljárást egy 34 éves brit férfi ellen. A külföldi férfi embercsempészés elősegítésével bízott meg egy 16 éves encsencsi lakost, akit tavaly június 1-jén otthonában fogtak el a rendőrök.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

EZT IS AJÁNLJUK:

    A brit férfi pénzt adott a 16 éves fiúnak, hogy egy 35 éves iráni állampolgárnak segítséget nyújtson Románia felől az államhatár illegális átlépéséhez. Megállapodásuk részét képezte, hogy a fiatal a tervezett továbbutazásáig szállást és ellátást is biztosított az illegális bevándorló részére encsencsi lakóhelyén.

    A nyomozók a megbízó ellen tavaly szeptemberben európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki. A külföldi férfit idén január 2-án Nagy-Britannia területén a brit hatóságok elfogták, január 18-án adták át a magyar hatóságoknak. A rendőrök a férfit kihallgatták, majd őrizetbe vették. Az ügyészség előzetesbe tette a férfit,.

    A rendőrök a büntetőeljárást befejezték és vádemelést javasolnak - írja a police.hu.

    Kommentek:

    Top 16