• Krimi
Faktor

Embercsempész rendőrök buktak le

Négy rendőrt vettek őrizetbe, mert azzal vádolják őket, hogy segítettek a migránsoknak illegálisan átlépni a határt.

Őrizetbe vettek Bulgáriában négy rendőrt, akiket azzal vádolnak, hogy segítséget nyújtottak illegális határátlépőknek - jelentette a helyi rádió belügyminisztériumi és ügyészségi forrásokra hivatkozva.

A rendőröket Szófia és a bolgár-szerb határon lévő kalotinai határátkelőhely között húzódó főútvonalon vették őrizetbe, majd 72 órára vizsgálati fogságba helyezték a hatóságok.

A razziát a szófiai belügyminisztérium belbiztonsági igazgatósága hajtotta végre a tárca vezetője, Rumjana Bacsvarova utasítására, miután embercsempészetre utaló jelek voltak rendőrségen belül. Előzetes nyomozási eredmények szerint az egyenruhás testület szóban forgó négy tagja embercsempészektől pénzt kapott, hogy szemet hunyjon illegális bevándorlók továbbutazása felett Szerbia irányában. A csoport feltételezett fejének őrizetbevételekor a hatóságok általuk korábban megjelölt bankjegyeket foglaltak le. A gyanúsítottak évek óta a közlekedési rendészetnél dolgoztak.

A lakások átkutatása során a nyomozók több különböző ország valutáját, lehallgatásbiztos okostelefonokat, és mintegy 25 ezer euró (7,8 millió forint) értékben fegyvereket foglaltak le. A bolgár ügyészség szerint a csoport áprilistól folytatta illegális tevékenységét.

Kommentek:

Top 0