• Külföld
Faktor

Elviszik a megkínzott nagymacskákat a Tigris Templomból

Thaiföld híres Tigris Templomában 147 tigris élt. A turisták rengeteg pénzt fizettek azért, hogy a vadállatokat simogassák, sétáltassák.

A szerzetesek tiltakozása ellenére a buddhista templom 147 tigriséből tízet már korábban átköltöztettek a nyugat-thaiföldi Ratcsaburi tartomány egyik tenyésztési központjába. A többi állatot hétfőn kezdték el kimenteni a templom területéről. Az akció, amelyben nagyjából ezer vadvédelmi szakember - köztük számos katona - vesz részt, a tervek szerint egy hétig tart majd, mivel naponta csak húsz nagymacska elszállítását tudják lebonyolítani. A minisztérium közölte, hogy amennyiben a templom bármilyen módon akadályozza a hatóságok munkáját, mindenkit feljelent.

Fotó: Europress-Christophe Archambault/AFP

Fotó: Europress-Christophe Archambault/AFP

Tavaly rendelték el a 147 tigris átadását a hatóságoknak, mondván, a templomnak nincs engedélye az állatok tartására. A templom idén áprilisban engedélyt kapott a thai hatóságoktól, hogy állatkertként üzemeljen, ám néhány formalitás még hátravan, írja az MTI. Az ügyben illetékes ügyvéd szerint a templom azt tervezi, hogy a jogi ügyintézés után visszaveszi a nagymacskákat az államtól.

Fotó: Europress-Christophe Archambault/AFP

Fotó: Europress-Christophe Archambault/AFP

A Tigris Templom a nyugat-thaiföldi Kancsanaburi tartomány egy távoli részében található, és csupán az elmúlt években került a figyelem középpontjába hatalmas tigrispopulációja miatt. A templomot többször os állatkínzással és illegális vadállat-kereskedelemmel vádolták 2001 óta. A bizonyítékok egy részét civil szervezetek, valamint a templom korábbi önkéntesei és személyzete szolgáltatták.

A National Geographic magazin januári riportja szerint a Tigris Templomnak évente nagyjából 2,8 millió dollár (789 millió forint) bevétele származik a turistákból, akik azért mennek a templomhoz, hogy megsimogassák és megetessék a tigriskölyköket, valamint pórázon sétáltassák és közös szelfiken örökítsék meg a felnőtt példányokat.

Top 0