• Külföld
Faktor

Élve temetkezett el egy forgalmas út alá a művész, három napig lesz a föld alatt

A konténerben egy pánikgombot is elhelyeztek arra az esetre, ha bármi probléma adódna.

Hetvenkét órára élve eltemetkezett egy forgalmas autóút alá egy ausztrál performanszművész Tasmania fővárosában, Hobartban. A 73 éves Mike Parr egy kisebb acélkonténerbe zárva költözött be a föld alá helyi idő szerint csütörtökön, a "sötét művészeteknek" szentelt Dark Mofo Fesztivál egyik fő attrakciójaként.

A művész a tervek szerint vasárnap jön ki a "koporsóból", amely felett addig visszazárták a megbontott aszfaltot - írja az MTI. Parr rengeteg vizet, olvasnivalót, valamint egy hősugárzót vitt magával, ennivalót azonban egy falatot sem. Az oxigén szivattyún keresztül érkezik a konténerbe, amelyben egy pánikgombot is elhelyeztek arra az esetre, ha bármi probléma adódna.

A fesztivál kurátora, Jarrod Rawlins szerint a művész igyekszik korlátozni a folyadékbevitelét, mivel csupán egy vödröt vitt magával. Parr performansza azon erőszakos cselekedetek következményeinek állít emléket, amelyeket a 19. századi brit gyarmatosítók követtek el az ausztrál őslakos közösségek ellen. Miután a művész 72 óra elteltével elhagyja a konténert, azt betonnal töltik fel, hogy egyfajta időkapszulaként örökítsék át a jövő nemzedékeire.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Dark Mofo, amelyen gyakran szerepelnek az ősi rituálékat ünneplő műalkotások és előadások, idén heves ellenérzéseket váltott ki a helyi keresztény csoportokból, amiért a fesztivál keretében piros színű, fordított kereszteket helyeztek ki szerte Hobartban.

    Kommentek:

    Top 16