• Külföld
Faktor

Élve égették meg egy boszorkánysággal vádolt család három tagját Indiában

Több száz feldühödött falusi botokkal és más fegyverekkel támadt rá a családra egy indiai faluban, Dzshárkhand szövetségi államban vasárnap, miután az a szóbeszéd terjedt el, hogy annak tagjai gyermekeket raboltak el emberáldozat bemutatása céljából. Az őrjöngők rázárták a házat a bentlakókra, majd felgyújtották. Hárman odavesztek, öt családtagot sikerült időben kimenekíteniük az odaérkező rendőröknek.

A rendőrség szerint semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy a boszorkánysággal vádolt család gyermekeket rabolt volna el, szerintük inkább egy falubelinek lehetett személyes konfliktusa az amúgy sokak által boszorkánynak tartott családfővel.

Az emberek felhergelését megkönnyíthette, hogy a férfi néhány éve börtönbe került azzal a gyanúval, hogy lefejezett egy embert. A vasárnapi lincselés ügyében a hatóságok tíz férfit őrizetbe vettek.  Dzshárkhand az egyik legszegényebb és legelmaradottabb államok közé tartozik a szubkontinensen.

A hatóságok adatai szerint 2000 és 2012 között 2097 embert, nagy többségében nőt lincseltek meg Indiában azért, mert boszorkánynak tartották őket.

Rituális gyilkosságokról is rendre érkeznek hírek Indiából. Hétfőn Újdelhiben a rendőrök egy négy hónapos kislányt mentettek meg a rituális áldozattól. Letartóztattak három férfit, köztük a gyermek nagybátyját, aki állítólag áldozati rituálé céljára eladta a kisbabát egy boszorkánynak. 

Top 0