• Krimi
Faktor

Elvágta a gázvezetéket és megnyitotta a csapot - ez történt utána

Egy férfi két győri házban is elvágta a gázvezetéket és kinyitotta a gázcsapot, ezzel gázömlést okozva. Az egyik ház felrobbant, a férfi súlyosan megégett. Most vádat emeltek ellene.

Takács Péter, Győr-Moson-Sopron megyei főügyész azt mondta, az első eset 2014 májusában, a férfi 27. születésnapján történt. A társasházi lakásban a férfi elvágta a gáztűzhely gázcsövét és kinyitotta a gázcsapot. A szomszédok érezték meg az erős gázszagot. A lakásban lévő férfi a rendőröknek és a tűzoltóknak sem nyitott válaszolt, így betörték az ajtót, majd átszellőztették a lakást.

Ezután október 7-én a saját családi házában vágta el a konyhai és a fürdőszobai gázcsöveket, majd kinyitotta a gázcsapot. A ház este kilenc óra körül felrobbant. A robbanás miatt hat másik ház is megrongálódott, a kár mintegy 3,5 millió forint volt.

A férfi 2014 augusztusában egy szén-dioxid-patronos pisztollyal jelent meg volt barátnője szüleinek háza előtt. A vita során életveszélyesen megfenyegette a nő apját, majd háromszor a lába elé lőtt – írja az MTI.

A férfi ellen közveszélyokozás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat, szabadlábon védekezhet.

Top 0