• Belföld
Kovács Noémi
Kovács Noémi

Elütöttek egy gyereket, rengeteg a baleset az ónos eső miatt

Egy kisfiút elütöttek reggel Gyulán, nagyon sok baleset volt a csúszós utak miatt. Ónos eső, havazás és hófúvások nehezítik a közlekedést az egész országban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki több déli megyére, ahol az ónos eső miatt vastag jégréteg borítja az utakat.

Csúsznak az utak

Csúsznak az utak

Fotó: Sulyok László

Gyulán, reggel nyolckor egy gyerek egy parkoló busz mögül lépett az úttestre. Elütötte egy autó. A fiút könnyű sérülésekkel vitték kórházba - írta a police.hu. Emellett még három balesetet jelentettek Békés megyéből. Makó és Tótkomlós között egy autó keresztbe fordult az úton, egy másik az árokba csúszott Orosháza és Kardoskút között. Szinte ezzel egy időben reggel 9 körül Gyomaendrőd mellett is kicsúszott az útról egy autó. Ezekben a balesetekben senki sem sérült meg.

Az M5-ös autópálya 78-as kilométerénél is baleset volt. Szerda délben ezen a szakaszon egy teherautó csapódott a szalagkorlátnak. Rakománya egy része az útra szóródott, a sofőr nem sérült meg.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Szerdán fél 1-kor M0-ás autóút M3-as autópálya felé vezető oldaláról is balesetet jelentettek a rendőröknek. Itt egy nyerges vontató csúszott meg és fordult keresztbe az úttesten. Mivel mindhárom sávot elfoglalta, a 31-es számú főútra terelték a forgalmat, az M0-ást pedig lezárták.

  Jegesek, csúszósak az utak az egész országbanAz Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső miatt narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy és Tolna megyére. Ezeken a településeken még kora délután is esett az ónos eső, több mint 1 milliméter. Emellett elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten, Pest, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala megyében is az ónos eső miatt.

  Ahogy a Faktor is megírta, a havazás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtök hajnalig Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

  forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

  forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

  Ugyanakkor Dél-Dunántúlon az ónos esőt még szerdán felváltja a havazás. Az ország keleti felében egyre északabbra húzódik az ónos eső, késő estére már inkább csak az Északi-középhegységben várható, és fokozatosan kevesebb lesz. Helyenként csak ónos szitálásra lehet számítani – közölte az OMSZ.

  A főutak Zala és Tolna megyében, a Balaton környékén, valamint Fejér és Pest megye déli felén, továbbá Bács-Kiskun megye északi felén latyakosak, néhol hókásásak, másutt vizesek, illetve a kiszórt olvasztóanyagok hatására nedvesek.

  A mellékutakon Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves, Csongrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével télies útviszonyok a jellemzők: havas, hókásás, latyakos, sőt Szentlőrinc és Kiskunhalas térségében még jeges, Makónál jégbordás szakaszok a jellemzők.

  Az autópályák is nedvesek, vizesek, néhol latyakosak, a leálló sávok helyenként havasak – tette közzé az Útinform.

  Havazik és esik az eső

  Mindenhol havas a táj, MTI Fotó: Sóki Tamás

  Mindenhol havas a táj, MTI Fotó: Sóki Tamás

  A nyugati határszélen Vas és Zala megyében erősen havazik. Pest megye déli részén szerdán délben kezdett havazni. Keszthely környékén, a Bakonyban, Fejér és Tolna megye területén, Heves megyében, Szolnok és Nyíregyháza környékén szállingózik a hó, Sárbogárdnál intenzív havazás kezdődött. A Tisza-tónál is hullik a hó. Somogy, Baranya és Bács-Kiskun megyében, északkeleten pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szemerkél vagy esik az eső. Havas esőt Marcalinál, Kiskörös és Kecskemét tájékán jelentettek. Mindenhol fagypont körüli a hőmérséklet, -4 és 2 °C közötti értékeket mértek.

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása csütörtök reggelig a Dunántúlon és a Dél-Alföldön összességében nagy területen lehet még nagy mennyiségű havazásra számítani. Általában 5-20 cm friss hó hullhat, Észak-Dunántúlon kevesebb, a déli, délnyugati megyékben helyenként a 20 cm-t is meghaladhatja a hóréteg. Csütörtökön napközben nyugat felől megszűnik a havazás, pozitív hőmérséklet mellett olvadni is fog, de a Tiszántúlon még lehetséges a közepes intenzitású havazásból 5 cm-es hóréteg. Elsősorban a Duna menti területeken és a Dél-Alföldön kell tapadó hóra számítani.

  Budapesten is nagy pelyhekben hullt a hó szerda délután

  Budapesten is nagy pelyhekben hullt a hó szerda délután

  Fotó: Mészáros Annarózsa

  Hófúvás szerda késő estétől csütörtök reggelig várható a Dunántúli-középhegységben (legtovább a Bakonyban) a viharossá fokozódó északnyugati, északi szél miatt. Az északnyugati országrészben egyébként párás a levegő. Sopron környékén közepesek a látási viszonyok, a Bakonyban pedig ködfoltok alakultak ki.

  Top 16