• Krimi

Elutazott, de még vizet sem hagyott az állatainak

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy Keszthely mellett szarvasmarhákat tartó férfi ellen, mert ellátás nélkül magukra hagyta őket - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A 40 éves férfi egy Keszthely mellett bérelt területen 13 szarvasmarhát tartott, de ellátásukról csak minimális mértékben gondoskodott, nem adott nekik elegendő élelmet és ivóvizet. Tavaly novemberben a férfi elutazott, de a szarvasmarhák őrzéséről, tartásáról nem gondoskodott megfelelően. Takarmányt és ivóvizet nem hagyott nekik, a marhákra senki nem vigyázott, a kerítés is alkalmatlan volt az őrzésre.

A szarvasmarhák három nappal később kitörtek a karámból, a közeli utak mentén kóboroltak, így veszélyeztették a közlekedés biztonságát. Az egyik útkereszteződést a rendőrségnek le kellett zárnia, hogy megpróbálják visszaterelni a marhákat a telephelyre.

A nyomozók lefoglalták a rossz körülmények miatt a lesoványodott marhákat és egy másik gazdának adták át. A bíróság előzetes eladásukat is elrendelte. Az ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat a gazda ellen – írja az MTI.

Top 0