• Külföld

Elutasítja kiadatását a Hollandiában elfogott francia terrorista

Anis B., a francia férfi, akit Hollandiában fogtak el, kedden elutasította kiadatását. A francia hatóságok azzal gyanúsítják, hogy merényletre készült az Iszlám Állam megbízásából.

Azzal, hogy elutasította kiadatását, csak késleltette azt. A kiadatásról szóló döntést a hollandiai bíróságnak kell meghoznia három hónapon belül.

A nap folyamán a férfit kihallgatta az ügyészség Amszterdamban. A 32 éves Anis B. külvilággal való kapcsolatát szigorúan korlátozzák, az ügyvédjén kívül senki mással nem érintkezhet.

A Montreuilben, Párizs külvárosában született Anis B.-t azzal gyanúsítják, hogy Reda Kriket-vel együtt merényletre készültek az Iszlám Állam megbízásából. A fegyveres rablás miatt ismert Kriket-t csütörtökön fogták el Párizs külvárosában.

A holland ügyészség vasárnap este bejelentette, hogy Franciaország kérésére őrizetbe vették a 32 éves francia férfit. Három másik gyanúsítottat is elfogtak, akik közül ketten algériai származásúak. Anis B. rotterdami lakásán a rendőrség lőszereket és kábítószert talált – írja az MTI.

Top 0