• Krimi
Faktor

Meghalt az eltűnt újságírónő

Elismerte Peter Madsen dán feltaláló, a világ legnagyobb házilagos gyártmányú tengeralattjárójának tulajdonosa, hogy meghalt a hajóján az a fiatal svéd újságírónő, akit utoljára augusztus 10-én este láttak az ő társaságában a később rejtélyes körülmények között elsüllyedt UC3 Nautilus fedélzetén a koppenhágai kikötőben.

A hajó- és rakétakonstruktőrt augusztus 11-én gyilkosság gyanújával vették őrizetbe, miután kimentették a süllyedő tengeralattjáróról. A 46 éves férfi akkor azt mondta, hogy az eltűntként keresett 30 éves svéd újságírónőt, Kim Wallt, aki róla és találmányairól készített riportot, partra tette a dán főváros kikötőjében még az eltűnés estéjén. Az újabb verzió szerint a tengeralattjárón olyan baleset történt, amely az újságírónő halálához vezetett, és a holttestet Madsen "a tengerbe temette" egy egyelőre meg nem határozott helyen.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A dán rendőrség hétfői tájékoztatása szerint a 18 méter hosszú, 40 tonnás tengeralattjárót, amely a maga nemében a világ legnagyobbja volt kilenc évvel ezelőtti vízrebocsátásakor, szándékosan süllyesztették el a Koppenhágától délre fekvő Koge-öbölben. A hajót búvárok átkutatták, de a nő holttestét nem találták meg.

    A dán és a svéd hatóságok most megpróbálják visszakövetni a tengeralattjáró utolsó útjának nyomvonalát és hétfőtől búvárok keresik az eltűnt riporternő holttestét.

    Kommentek:

    Top 16