• Külföld
Faktor

Fordulat az eltűnt maláj gép ügyében, itt a határidő

Korábban leállították a keresést, de most a hatóságok ismét megpróbálják megtalálni az utasszállítót.

Újraindult a kutatás a csaknem négy évvel ezelőtt, vélhetően az Indiai-óceán felett eltűnt maláj utasszállító roncsai után - jelentette be kedden a maláj közlekedési hatóság Kuala Lumpurban.

A délkelet-ázsiai ország a Reuters hírügynökség beszámolója szerint abban állapodott meg az Ocean Infinity nevű amerikai céggel, hogy akár 70 millió dollárt is fizet, ha 90 napon belül megtalálják a gép maradványait.

Az Ocean Infinity Seabed Constructor nevű hajója január 3-án hajózott ki a dél-afrikai Durban kikötőjéből. A Reuters úgy tudja, hogy a hajó már el is érte az óceánnak azt a pontját, ahol ausztrál szakemberek szerint az utasszállító a vízbe csapódott.

A Malaysia Airlines MH370-es járata 2014 márciusában Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén; többségük kínai volt. A gép máig tisztázatlan körülmények között tűnt el. Az ügy pedig azóta is a repülés történetének egyik legnagyobb rejtélye. Ausztrália, Kína és Malajzia két éven át kutatott a gép roncsai után, de miután azon a 120 ezer négyzetkilométeres területen, ahol szakértők szerint a gép lezuhant, semmit sem találtak, leállították a keresést - írja az MTI.

Kommentek:

Top 0