• Külföld
Faktor

Mumifikálódott holttesteket találtak egy sípályán, rég elveszett szülők az áldozatok

A gyerekek évtizedek óta hiába keresték szüleiket.

Egy 75 éve eltűnt házaspár tökéletes állapotban mumifikálódott holttestére bukkantak egy olvadozó svájci gleccseren a Diablerets-hegycsoportban, 2615 méter magasan.

A jégben konzerválódott tetemeket egymás közelében találták meg, együtt az ugyancsak tökéletes állapotban fennmaradt hátizsákokkal, egy karórával, egy könyvvel és egy üvegpalackkal - értesült a Le Matin című genfi lap.

A párra egy sípálya alkalmazottja bukkant hétfő este a lesiklóhely közelében. Az alkalmazott "egy férfit és egy nőt talált a második világháború idejéből származó viseletben" - közölte az újsággal a Glacier 3000 sípálya igazgatója. Bernard Tschannen szerint a pár valószínűleg szakadékba zuhant, mumifikálódott tetemük pedig a globális felmelegedés hatására került elő az olvadó jégből - írja az MTI.

A hatóságok DNS-vizsgálatot fognak végezni, de a pár feltételezett gyermekei már biztosak abban, hogy szüleikről, egy 40 évesen eltűnt cipészről és 37 éves feleségéről, egy tanítónőről van szó.

A pár hat gyermekének egyike szerint szüleik 1942. augusztus 15-én indultak el Chandolin faluból a hegyekbe legeltetni az állataikat, és még aznap este haza kellett volna térniük. Két és fél hónapig tartó eredménytelen keresés után a hat gyermeket nevelőszülőkhöz adták.

Matin Marcelin, aki 4 éves volt a pár eltűnésekor, azt mondta, hogy egész életükben szakadatlanul keresték szüleiket, de már nem hitték, hogy valaha is megadhatják nekik a végtisztességet.

Kommentek:

Top 0