• Külföld
Faktor

Eltűnt egy teljes tévéstáb, lehet, hogy elrabolták őket

Nyoma veszett a katari al-Dzsazíra hírtelevízió tudósítójának és stábjának. A tévések a közép-jemeni Taíz tartományban tűntek el, ahol folyamatosan harcolnak a kormány erői és a húszi felkelők. A tévéseket lehet, hogy elrabolták.

A jemeni húszi felkelők és a Szaúd-Arábia vezette katonai szövetség támogatását élvező jemeni kormányerők közötti harcokat tudósító Hamdi al-Bukarival és stábjával, Abdel-Azíz asz-Szabrival és Munir asz-Szabaival hétfő este vesztette el a kapcsolatot az al-Dzsazíra. Elképzelhető, hogy a stáb tagjait elrabolták.

A hírtelevízió közleményében felszólította a felelősöket, hogy engedjék szabadon al-Bukarit, akinek a biztonságáért ők felelnek. Az al-Dzsazíra azonban nem közölte, kit gyanúsít a tudósító és társai elrablásával.

A jemeni konfliktusban az Irán támogatását élvező síita húszi lázadók és Ali Abdullah Száleh volt elnök hívei állnak szemben a Szaúd-Arábia által támogatott és a nemzetközi közösség által elismert, Abed Rabbó Manszúr Hádi vezette kormánnyal. A szaúdiak vezette katonai szövetség március óta hajt végre légi támadásokat a lázadók állásai ellen.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A több alkalommal is meghirdetett tűzszünetet egyszer sem tartották tiszteletben a szemben álló felek. A polgárháborúban több ezren haltak már meg, nemzetközi humanitárius szervezetek szerint az ország a humanitárius katasztrófa peremére került - írta az MTI.

    Top 16