• Kultúra
Faktor

Elton John fotógyűjteményéből rendez kiállítást a világhírű galéria

Elton John privát fotógyűjteményéből rendez kiállítást a Tate Modern világhírű londoni galéria egy hosszú távú együttműködés kezdeteként.

A The Radical Eye című kiállítás november 10-től mutat be százötvenet a fotóművészet modernista mestereinek műveiből, köztük híres emberek portréit.

Fotó: Europress / Andrew Renneisen - Getty Images

Fotó: Europress / Andrew Renneisen - Getty Images

Elton John azt mondta: "A fotográfia modernista korszaka a történelem egyik kulcspillanatát jelenti, és az ebből a korszakból származó munkák gyűjtése nagy boldogságot jelentett az elmúlt 25 évben".

A galéria szerint Elton birtokában van a világ egyik legjelentősebb fotógyűjteménye, több mint 7000 huszadik századi fénykép.

A zenész 1991-ben kezdte gyűjteni olyan nagy fotóművészek munkáit, mint André Kertész, Man Ray, Berenice Abbott, Alekszandr Rodcsenko, Walker Evans vagy Dorothea Lange - írja az MTI.

A tárlaton portrékat mutatnak be olyan nagy 20. századi művészekről, mint Pablo Picasso, Henri Matisse, Jean Cocteau, Igor Sztravinszkij, André Breton, Dora Maar, Max Ernst vagy Georgia O'Keeffe.

A 68 éves popénekes azt mondta, a fényképek mindegyike inspirációt jelentett számára az életben.

A Tate Modern szerint a kiállítás csak a kezdetét jelenti egy hosszú távú együttműködésnek az énekes és a galéria között.

Top 0