• Külföld
Faktor

Eltemették, de két évvel később visszatért családjához a férfi

A férfi 72 éves édesanyja nem hitt a szemének és zokogásban tört ki.

Somsuk Somyingtól két évvel ezelőtt vett végső búcsút a családja. A férfi holttestét nem tudták eltemetni, de mégis szerveztek egy szertartást. A rokonok azért nyilvánították halottnak a férfit, mert 1999 óta nem adott életjeleket magáról, és a keresésére irányuló akciók egyike sem vezetett eredményre.

Csakhogy a thai férfi idén szeptember 6-án váratlanul hazatért. 72 éves anyja nem hitt a szemének és sírásban tört ki - írja a bangkokpost.com.

Somsuk Somying 1999-ben, 31 éves korában hagyta Surin el tartománybeli otthonát: akkor Bangkokba ment, hogy munkát találjon. Egy szomszédjával indult útnak, aki azonban magára hagyta őt. Somying számára ez nagy csapás volt, mert ő analfabéta, így pedig elveszett volt a nagyvárosban.

Ezután nem tudni, hogy évekig mit csinált, 2015-ben viszont Phuketben, egy halászhajón kapott munkát, de mint kiderült, a vállalkozás nem a halászatban, hanem a drogbizniszben volt érdekelt. A férfitól elvették az iratait, rendszeresen verték. Végül egy emberkereskedelem ellen küzdő civil szervezet munkatársai találtak rá, és a rendőrség segítségével hazajuttatták.

A már 50 éves Somsuk Somying azt mondja, írástudatlansága játszotta a legnagyobb szerepet abban, hogy nem tudott hazamenni, de állítása szerint nagyon hiányzott neki a családja.

Kommentek:

Top 0