• Külföld
Faktor

Elsüllyedt egy turistahajó, rengeteg a halott

Sok utasnak nyoma veszett, a mentés még mindig tart.

Elsüllyedt egy turistákat szállító hajó, fedélzetén több mint 170 utassal vasárnap Kolumbia északnyugati részén, egy Medellíntől nem messze lévő tavon. A balesetben kilenc ember halt meg, 28-an pedig eltűntek - közölték a dél-amerikai ország hatóságai.

A kolumbiai légierő Twitter-en jelentette be, hogy helikoptert küldött a szerencsétlenség helyszínére, a kedvelt turistacélpontnak számító Guatapei víztározóhoz - írja az MTI. A mintegy 70 kilométerre lévő Medellín város polgármestere, Federico Gutierrez pedig arról számolt be, hogy mentőket és búvárokat vezényeltek a helyszínre.

A katasztrófaelhárítási hatóság vezetője szerint 99 embert sikerült kimenteni, további negyvenen pedig saját erejükből jutottak ki a partra. Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet, de túlélők szerint a hajó túlterheltnek tűnt. Egy szemtanú szerint a hajó alig négy perc alatt teljesen elmerült a víztározóban.

A tó által körülölelt El Penol nevű sziklatömb népszerű kirándulóhely, és a hosszú hétvégéjüket töltő kolumbiaiak miatt vasárnap különösen zsúfolt volt a környék.

Kommentek:

Top 0