• Külföld
Faktor

Munkásokkal süllyedt el a hajó, rengeteg a halott

Felborult egy folyami hajó csütörtökön India északi részén, a hatóságok szerint legalább 19-en vízbe fulladtak, 31 embert pedig eltűntként keresnek.

Fotó: Europress / Andreas Solaro - AFP

Fotó: Europress / Andreas Solaro - AFP

A baleset a Dzsamúna-folyó Uttar Prades-i szakaszán történt, Újdelhi közelében. Ram Kumar rendőrparancsnok szerint a hajó közel hatvan építési munkást szállított, és közülük csak tíznek sikerült kiúsznia a partra. Eddig tizenkilenc holttestet emeltek ki a vízből, és folyik a kutatás 31 eltűnt után.

Az építőmunkások minden nap átkeltek a folyón, hogy eljussanak a munkahelyükre.

Uttar Prades főminisztere közel 3100 dollárnak (körülbelül 800 ezer forint) megfelelő összeget ajánlott fel minden áldozat családjának.

A hatóságok vizsgálják a baleset okát, és azt valószínűsítik, hogy a hajó túlterheltsége miatt történt a tragédia, eredetileg ugyanis 35 utas szállítására tervezték. Az ilyen folyami balesetek gyakoriak Indiában a kompok rossz műszaki állapota vagy minősége, illetve gyakran túlzsúfoltságuk miatt. A hatóságok ráadásul nem követelik meg a biztonsági előírások betartatását. Áprilisban 13 ember fulladt meg egy ilyen balesetben a dél-indiai Ándhra Prades államban.

India egyes részein a heves esős időszak, a monszun beköszöntével sok folyó kilép medréből, ezért előfordul, hogy ezekben a térségekben a vízi járművek válnak a legfőbb közlekedési eszközzé.

Kommentek:

Top 0