• Külföld
Faktor

Elsüllyedt egy hajó, legalább 400 utas volt a fedélzeten

A halálos áldozatok végső száma akár a kétszázat is meghaladhatja.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Elsüllyedt egy komphajó csütörtökön Tanzániában, a Viktória-tó egyik kikötőjében. A szerencsétlenség következtében legalább 42 ember fulladt vízbe. Kormányzati források szerint a halálos áldozatok végső száma akár a kétszázat is meghaladhatja. A BBC szerint a hajón több mint 400-an utaztak.

A Reuters szerint eddig 42 ember halálát állapították meg, de az áldozatok utáni kutatást péntek hajnalig felfüggesztették. A délután szerencsétlenül járt Nyerere motoroshajó fedélzetén becslések szerint több mint 300 ember utazott, amikor a hajó néhány méterrel az ukerewei kompkikötő dokkjától elsüllyedt - közölte a fekete-afrikai ország kompjáratait üzemeltető TEMESA cég. Az utasok pontos számát nem tudják megmondani, mivel a komp jegykezelője is a vízbe veszett, jegykiadó készülékével együtt.

A TEMESA szóvivője szerint a hajó néhány hónapja esett át karbantartáson, két motorja generáljavítt is kapott - írja az MTI.

1996-ban legalább ötszáz ember halt meg egy hajószerencsétlenségben, ugyanebben a térségben. 2012-ben az ország indiai-óceáni partjainál, a Zanzibár-szigeteknél történt egy több mint 145 ember halálával járó kompbaleset.

Kommentek:

Top 0