• Belföld
Faktor

Elsodort egy kisfiút a Dráva, egy ágban kapaszkodott meg

A bajba jutott fiatal 36 éves édesanyja és a vele lévő 5 éves kisfiú egy kőgáton rekedt.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Többen fürdeni mentek a Drávára Felsőszentmártonnál, azonban egy gyereket elsodort a víz, ketten egy kőgáton, hárman pedig egy szigeten rekedtek. A rendőrök, tűzoltók és mentők összefogásával sikerült megmenteni őket július 18-án.

Egy horgász jelentette a rendőrségen, hogy a Dráva folyón egy nő és egy gyermek egy kőgáton rekedt. A rendőrség ügyeletese azonnal két hajót is útba indított, egyet Drávaszabolcsról, a másikat pedig a szomszédos Somogy megyéből - írja a police.hu. A bejelentővel többször is beszéltek, így derült ki az is, hogy nemcsak egy nő és egy gyermek rekedt a kőgáton, hanem egy fiút is elsodort a víz, azonban sikerült megkapaszkodnia egy ágban, illetve további három fiatal egy szigeten rostokol.

A helyszínre elsőként a Sellyei Rendőrőrs két körzeti megbízottja ért, akik nem késlekedtek, egyikőjük figyelte és szóval tartotta a vízben rekedt 12 éves fiút, kollégája pedig felkutatta a közelben lévő csónak tulajdonosát. Ő azonnal a helyszínre sietett, és két sellyei tűzoltóval vízre szállt, majd közösen kimentették a gyermeket a vízből, akit a partot érést követően átadtak a mentőknek. Ezután a fiú kőgáton rekedt 36 éves édesanyját és a vele lévő 5 éves kisfiát mentették ki, végül a szigeten várakozó 14 éves fiút, valamint a 13 és a 15 éves lányokat is kihozták a partra. Szerencsére senki nem sérült meg.

Kommentek:

Top 0