• Tech
Faktor

Házfalnak csapódott a postai drón, már első útján ripityára tört

A küldemény nem ért célba.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Az ünneplő közönség szeme láttára csapódott házfalnak és tört darabokra egy postai drón az oroszországi Burjátföldön. A pilóta nélküli kis légi jármű hétfőn egy kétkilós csomagot vitt, de nem sokkal azután, hogy felszállt, elveszítette egyensúlyát és nagy robajjal egy kétemeletes ház falának ütközött. Az incidensben senki sem sérült meg.

Az orosz posta sietve elhatárolódott a drónbalesettől, hangoztatva, hogy képviselői csak vendégként voltak jelen az ünnepi eseményen, amelyen a csomagkézbesítés új, a ritkán lakott régióban jól használható módját akarták bemutatni. A repülő eszközt a Rudron/Expeditor 3M nevű külső cég fejlesztette.

Az orosz posta 2016-ban jelentette be, hogy drónokat is használni fog postai kézbesítésre a hatalmas országban - írja az MTI. Alekszij Cigyenov burjátföldi kormányzó, aki jelen volt a félresikerült kísérletnél, úgy vélte, hogy a térségben működő több 100 wifikapcsolat zavarhatta meg a drón repülését.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Bár most 1,2 millió rubel (5,3 millió forint) kár keletkezett, a kísérletezést folytatják - mondta a kormányzó. A futárszolgálatok egyébként szerte a világon kísérleteznek olyan drónokkal, amelyekkel a távoli vagy a gyorsaságért felárat fizető ügyfeleket érhetik el.

    Kommentek:

    Top 16