• Krimi
Faktor

Elrabolta a NAV ellenőröket az uberes: félt, hogy leveszik rendszámát

A sofőr azt mondta a két autóba zárt ellenőrnek, hogy "jó helyre" viszi őket, majd fél óráig céltalanul kocsikázott velük.

Bepánikolt egy Uber-sofőr, amikor kiderült, hogy utasai a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei. A rémült vezető bezárta az ellenőröket a kocsiba, és ijedtében a fuvar végén ismét gázt adott, de az ellenőröknek nem árulta el, hogy hová viszi őket. Mint később kiderült, a sofőr attól félt, hogy le akarják venni a rendszámát.

Fotó: Europress/Mint/Getty Images

Fotó: Europress/Mint/Getty Images

Az NGM szerint a sofőr - amikor kiderült, hogy utasai ellenőrök - elküldte őket, ők viszont a jegyzőkönyv lezárása nélkül nem hagyták el a helyszínt.

A sofőr ekkor blokkolta az ajtókat, elindult és az ellenőrök kérdésére csak annyit mondott: jó helyre viszi őket.

Út közben rádión leadta kollégáinak a két ellenőr személyleírását. Fél órába telt, mire a sofőr megnyugodott és elengedte a NAV dolgozóit, akik addigra már telefonon segítséget kértek - írja a Világgazdaság. A sofőr attól tartott, hogy a BKK és a Rendőrség munkatársai is megjelennek, és leveszik autója rendszámát. A NAV feljelentést tett az ügyben hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Az adóhatóság több mint 300 Uber-ellenőrzést végzett és 3,6 millió forint mulasztási bírságot szabott ki Uber-szolgáltatókra, kiszűrtek 20 adószám nélküli sofőrt.

Nemrég arról is írtunk, hogy kormány benyújtotta az Uberesek elleni törvényjavaslatot, amiért a taxisok már többször tüntettek Budapesten.

Top 0