• Krimi
Faktor

Elrabolta a kétnapos csecsemőt, 19 évig sajátjaként nevelte

Bűnösnek talált a bíróság egy dél-afrikai nőt, aki 19 évvel ezelőtt a kórházból rabolt el egy kétnapos csecsemőt. A nő azután vált gyanússá, miután egy iskolás lány észrevette, hogy nagyon hasonlítanak az 50 éves nő nevelt lányával. A DNS-tesztből kiderült, hogy valójában édestestvérek.

Illusztráció

Illusztráció

Fotó: Mészáros Annarózsa

A 19 éves lány 1997-ben egy fokvárosi kórházban született. A szülei, Celeste és Morne Nurse Zephany-nak nevezte el a kislányt – hogy később milyen néven nőtt fel, és hogyan hívták az őt elraboló nőt, azt az Independent információi szerint a hatóságok nem árulták el.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Celeste Nurse azt mondta a bíróságon, hogy utoljára a lányát egy nővérruhás nő kezében látta. A vádlott, aki ellopta a kétnapos csecsemőt, azt állította, hogy legális úton fogadta örökbe a kislányt, miután az ő terhessége vetéléssel végződött. A nő azt mesélte, hogy egy zsúfolt vasúti állomáson lépett oda hozzá egy nő a kisbabával a kezében, azzal a kéréssel, hogy segítsen az újszülöttnek örökbefogadó szülőket találni. A nő azonban nem keresett senkit, hanem ő maga adoptálta a kislányt. A rendőrség azonban nem hitte el a vallomást.

  „Ön volt az az ember, aki elrabolta a gyereket a kórházból. Az előadott története csak mese, melyet a bíróság megvetéssel utasít el” – mondta a tárgyaláson John Hlophe bíró.

  Az ítélet kihirdetésekor a biológiai anya sírva fakadt örömében.

  „A fellegekben járunk! A lányom visszatért hozzánk, és most csak annyi a dolgunk, hogy boldogak legyünk!” – mondta Nurse.

  A gyereket felnevelő nő legközelebb május végén áll a bíróság elé – akár öt év börtönt is kaphat.

  Top 16