• Belföld
Faktor

Felháborító eset a magyar állatkertben: kisfiú miatt pusztult el a vemhes állat

Zarát nagyon szerették a látogatók, de hétfőn egy szomorú eset miatt meghalt.

Hétfőn a Kecskeméti Vadaskertben egy osztálykiránduláson lévő kisfiú a tiltás ellenére benyúlt Zarához, a vemhes szurikátához, aki ösztönösen beleharapott a fiú kezébe, mire a fiú valószínűleg a rémülettől a földhöz csapta az állatot. Zara és utódai azonnal elpusztultak - írja a Baon.hu.

Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója levélben írt a történtekről a lapnak, mondván szomorú esemény történt a vadaskertben.

"Nem tudom, hogy minek tudható be a tragédia, a szabályok semmibevételének, a nekem mindent lehet viselkedésnek, a kivagyiságnak, nem tudom…" - írta Tokovics, aki a levelében elmeséli, hogy Zara, a szurikáta vemhes volt, és mivel a viselkedése megváltozik ilyenkor, ezért külön figyelmeztető táblákat tettek ki, hogy senki ne nyúljon be az állathoz, mert harap.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az igazgató azt kéri, hogy ne kezdjen el senki bűnbakot keresni, mert az nem teszi meg nem történtté a tragédiát, de talán el kellene gondolkozni azon, hogy egy-egy meggondolatlan cselekedettel hány embert, gyermeket fosztunk meg az élménytől a természet mulandó szépségétől.

    Zara egyébként másfél éve érkezett Kecskemétre, miután a budapesti állatkertben az anyja nem gondozta, Kecskeméten pedig amúgy is régóta szerettek volna egy szurikátát, ezért befogadták. Az állat az igazgató irodájában lakott - így hozzá különösen közel állt - és helyi sztár lett. Később összebarátkozott az igazgató spánieljével is, majd kapott egy kifutót a vadaskertben, nem sokkal később pedig egy párt is, Zorrót, akivel már született egy utóduk is.

    Kommentek:

    Top 16