• Krimi
Faktor

Előzetesben marad Tarsoly Csaba

A Budai Központi Kerületi Bíróság meghosszabbította Tarsoly Csaba és egyik társa, M. Zsolt előzetes letartóztatását. A Quaestor-ügyben szintén gyanúsított T.-né R. Erika előzetes letartóztatását megszüntették, és nála lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya, ahogy hivatalosan mondják, különösen nagy kárt okozó bűnszervezetben elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt folytat eljárást.

A bíróság szerint a gyanúsítottak elszökhetnek, azt a komoly bűncselekményt pedig, amivel gyanúsítják őket, összehangoltan, szervezetten tették, ezért kell maradniuk az előzetesben.  T.-né R. Erikánál figyelembe vették az indoklás szerint a személyi és családi körülményeit, és azt, hogy hogyan viselkedett eddig a nyomozás során, ezért szüntették meg az előzetes letartóztatását.

Az Országgyűlés kedden új törvényt fogadott el a Quaestor-károsultak helyzetének rendezésére, erről itt írt a Faktor. Az érintettek körének meghatározása mellett a kártalanítás mértékén is változtat az új jogszabály.

Top 0