• Pénz
Faktor

Először vásárolt fel magyar céget az olasz Lucart Csoport

A higiéniai papírtermékeket gyártó olasz Lucart Csoport holdingvállalatán, a Lucart Spa-n keresztül felvásárolta a hasonló tevékenységet folytató, esztergomi Bokk Paper Kft-t. A felvásárlás a vállalatcsoport első magyarországi befektetése.

A magyar céget megvásárló társaság szerint a Bokk Paper Kft. éves árbevétele 2,35 milliárd forint, meghatározó szereplő az ipari felhasználású higiéniai papírtermékek helyi és régiós piacán. Termékeik között megtalálhatók kéztörlők, nagytekercses toalettpapírok, ipari törlők, orvosi tekercsek, szalvéták és higiéniai adagolók.

A Bokk Paper Kft. jelenleg 55 embert foglalkoztat, árbevételének egyharmadát a környező országokba irányuló export teszi ki. A vállalat a továbbiakban Lucart Kft. néven folytatja tevékenységét, a korábbi két magyar tulajdonos továbbra is ügyvezető igazgatóként dolgozik a cégnél.

Massimo Pasquini, a Lucart Csoport vezérigazgatója azt mondta, több mint tíz évre visszatekintő kapcsolatban álltak a magyar vállalattal és a Bokk Paper megvásárlása volt a legideálisabb lépés a cég  közép-kelet-európai terjeszkedéséhez. Az olasz vállalat eddig Magyarországon nem folytatott üzleti tevékenységet - írja az MTI.

A Lucart Csoport több mint 1250 embernek biztosít munkát, éves árbevétele meghaladja a 400 millió eurót. A csoport Olaszországban vezető az újrahasznosított anyagokból készült, ipari felhasználású higiéniai papírtermékek piacán, illetve egyike Európa öt legnagyobb szereplőjének a szektorban.

Top 0