• Külföld
Faktor

Először nyitott üzletet női mesterszabó a londoni Savile Row-n

A 41 éves Kathryn Sargent, akinek kliensei között politikusok, a királyi család tagjai és színészek is vannak, a brit főváros központjában fekvő Mayfair negyed elegáns kicsiny utcájában szerdán nyitotta meg új vállalkozását. A Leedsből származó szabó tizenöt év alatt végigjárta a ranglétra valamennyi fokát a Gieves and Hawkes divatháznál. Ő volt az első nő, akit főszabásznak neveztek a Savile Row-n. 2012-ben nyitotta meg első, a saját nevét viselő üzletét a londoni Brook Streeten.

Csodálatos érzés a Savile Row-n lenni, az eredményesség valódi érzetét jelenti... Mindig azt akartam, hogy nevem egyszer majd ott legyen ezen üzletek egyikén

- mondta Sargent.

A híres londoni szabászok üzleteiben vásárolt egykoron Winston Churchill, Michael Jackson, Cary Grant vagy Brian Ferry is.

Örülök, hogy történelmet írhatok, bár számomra a női lét mellékes, mindenekelőtt szabó vagyok. Egyre több nő érkezik a szakmába és tanulja ki. A tavaly képesítést szerzett szabók 65 százaléka nő. A szakma egyre sokszínűbb. Igaz, a Savile Row mindig is sokszínű volt, a világ minden zugából érkeztek kliensek, miközben a szabómesterség globális központja volt, a legjobb a világon

- magyarázza Sargent.

Az új üzletben nemcsak vásárolni lehet, tulajdonosa arra törekszik, hogy megismertesse a szabászatot. A kirakatban fognak öltönyöket szabni, és készítettek egy bemutatót, amely elmagyarázza az öltöny- és kosztümkészítés folyamatát.

Top 0