• Külföld
Gyöngyösi Lilla

Először ágyúzta Törökország az Iszlám Állam szíriai állásait

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet szíriai állásait lőtte vasárnap a török haderő - közölte hétfőn az Anadolu török állami hírügynökség.

Az ágyúk a török Kilis tartományból 50 lövést adtak le az Aleppótól északra fekvő vidékre. Az Iszlám Állam 10 különböző célpontjára irányuló támadás az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció terrorizmus elleni harcának része volt. A török légierő korábban már négyszer mért csapást a szélsőségesekre Szíriában, de a török tüzérség először támadta őket.

A dzsihadisták egyébként még vasárnap támadást indítottak a török határhoz közeli Tell-Abjad városért, amelyet most a szíriai kurd erők ellenőriznek. A szombat 0 órakor hatályba lépett szíriai tűzszünet nem vonatkozik az Iszlám Államra és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz köthető an-Nuszra Frontra, illetve az ENSZ Biztonsági Tanácsa által terrorista szervezeteknek minősített fegyveres csoportokra – írja az MTI.

Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn azt mondta, hogy a tűzszünet csak Szíria területének egyharmadában valósul meg, de reméli, hogy majd az egész országra kiterjed.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16