• Külföld
Faktor

Előrejelzések: Clinton nagyon nyert

A CNN és a Fox News exit pollja szerint is Hillary Clinton nyerte a dél-karolinai előválasztást. A különbség a vártnál jóval nagyobb is lehet.

A CNN exit polljának adatait összeolvasva Clinton 68, Sanders 31 százalékot kaphat és a Fox News is több, mint 30 százalékpontos különbséget jelez. Az exit pollok szerint az afroamerikai szavazók a 2008-as rekordnál is nagyobb százalékban vettek részt a választáson - ők pedig elsöprő többséggel támogatják Clintont (a CNN szerint a szavazók 62 százaléka volt fekete, náluk Clinton 84 százalékot kapott, míg  a 34 százaléknyi fehér szavazónál Sanders nyert 58 százalékos eredménnyel).

Az előzetes várakozások is Clinton győzelmét jelezték, de a 30 százalékosnál nagyobb különbség váratlan lenne. Sanders stábja előre jelezte: Sanders az eredménytől függetlenül nem száll ki a versenyből a szuperkedd előtt.

Frissítés 01.53: A CNN frissített exit pollja szerint a különbség már 50 százalékpontos. Eszerint Clinton 75, Sanders 25 százalékot kap. Eszerint már a fehéreknél is Clinton nyer 53-47-re. Mindössze két társadalmi csoport van, ahol Sanders áll jobban: a fehér férfiaknál 57-43-ra, a 29 évnél fiatalabbaknál pedig 54-46-ra.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Ugyanekkor a szavazatszámlálásnál 17 százalékos feldolgozottságnál Clinton 76,8, Sanders 22,6 százalékon áll.

    Top 16