• Külföld
Faktor

Botrány robbant a thaiföldi mentés után: az akció vezetője összekapott a milliárdossal

A milliárdos feltaláló, Elon Musk és a mentés vezetője komolyan összekaptak.

Múlt héten ért véget a barlangban ragadt thai focicsapat drámája, ami végül jól végződött: a 12 gyereket és az edzőjüket is épségben kimenekítették szorult helyzetükből. A Tesla milliárdos tulajdonosa, Elon Musk is igyekezett segíteni, a rakétákat tervező és építő SpaceX cégének alkalmazottai alkatrészekből készítettek egy olyan, Musk által csak tengeralattjárónak titulált eszközt, amivel a mentést segítették volna.

Fotó: Europress - AFP/Handout/Royal Thai Navy

Fotó: Europress - AFP/Handout/Royal Thai Navy

A cégvezér személyesen szállította a helyszínre a mentőkapszulát, ám a helyi hatóságok udvariasan elutasították a mini tengeralattjáró használatát, mondván az adott helyzetben nem tudják használni.

Kevesebb, mint egy héttel később a mentés vezetője, Vernon Unsworth már egyáltalán nem ilyen finoman fogalmazott: véleménye szerint Musk megjelenése nem volt több, mint egy PR-fogás, az eszközt teljesen használhatatlannak nevezte, és a CNN kérdésére hozzátette azt is, hogy „he can stick his submarine where it hurts” – ami nagyjából annyit tesz, hogy feldughatja magának a tengeralattjáróját.

A kijelentést természetesen Elon Musk sem hagyta szó nélkül, és a hétvége folyamán durva kirohanásba kezdett a Twitteren. Az időközben törölt bejegyzésekben a milliárdos nem fogta vissza magát, és többek között pedo guy-nak, vagyis pedofilnak nevezte Unsworth-öt, aki erről értesülve azt sem tartja kizárnak, hogy jogi úton vesz elégtételt Musk kijelentéséért - írja az Independent.

Kommentek:

Top 0